CDROM-Guide forums

Go Back   CDROM-Guide forums > Main Forums > Video Game Backup - PS2 > PS2 Modchip Help & Installation
FAQ Calendar Mark Forums Read
Open   CSec   Data   DevDrv   CoOp   Audio   CDRW   CDG   VCD   DVD   HD DVD   Mac   VGB   PS2   DC   Xbox  


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Oct 04, 2002, 12:55 AM
Miamizo Miamizo is offline
Newbie
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 8
Default 4v Magic 2 plays ps1 but not ps2

sponsored links

 
I have to admit I didn't do a search on this but I couldn't figure out how to search for it since so many of the words are under 4 letters.

I got some good advice about cutting my z wire to get my ps2 booting up and now I find I have another problem.

I assumed all was good because my PS2 played PS1 backup CDR, PS2 original DVD and CD, so I went to back up my bloody roar 3 and followed instructions for both CDRWIN and CloneCD, neither backup works. They are on the same discs that my PS1 backups are on, and are burned at 4x.
My drive is a Lite on that supports DAO and subchannel.

I am ordering some ps2 dvd backups since I haven't a DVD burner but I get a bad feeling they won't work either.

I would like to know if it is possible to have a PS2 chipped that will boot all originals and PS1 backups but not PS2 backups (is one of those rediculous small solder points wrong) or is it a case where having any wire wrong will keep the whole thing from booting. I am asking because I want to narrow down my trouble shooting, if I can be sure it's not the PS2 then I can start looking into my burn process. Thanx.
Reply With Quote
  #2  
Old Oct 04, 2002, 07:01 AM
Backstar Backstar is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Birmingham
Posts: 263
Default

It just takes one wire to have a bad connection and the ps2 backups won't boot. Check the cd/dvd wires.
Reply With Quote
  #3  
Old Oct 04, 2002, 04:59 PM
Miamizo Miamizo is offline
Newbie
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 8
Default

Thanx, but which ones are the DVD wires? Are they the ones on the back (those are the ones I had the most trouble with) and if so do you have any advice on the easiest way to get them soldered right? So far I have gotten lucky with enough flux to have them stick but thats about it.
Reply With Quote
  #4  
Old Oct 05, 2002, 12:13 AM
madison mods madison mods is offline
Veteran
 
Join Date: Jan 2002
Location: Madison, Wisconsin
Posts: 797
Default

Flux should do it for those points. Just a touch, a toothpick tip. Check with a multimeter to see if any of them are crossed...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Magic 3.1 PS2 will boot PS one backups only! Help! psxprogamer Video Game Backup - PS2 1 May 10, 2003 06:21 PM
PS2 V.7 & Magic 2chip.... looking for definitive answers VAF PS2 Modchip Help & Installation 8 Oct 29, 2002 12:58 PM
Can you play PAL PS2 games on a modded USA PS2 with Magic 2 ddp6678 Video Game Backup - PS2 2 Aug 31, 2002 10:48 AM
Saving PS1 games in PS2 + VGA box question Solid_Snake_Barzhard Video Game Backup - PS2 5 Aug 13, 2002 10:14 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:08 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1996-2009 CDROM-Guide.com. All rights reserved