CDROM-Guide forums

Go Back   CDROM-Guide forums > Main Forums > CD Graphics & Karaoke
FAQ Calendar Mark Forums Read
Open   CSec   Data   DevDrv   CoOp   Audio   CDRW   CDG   VCD   DVD   HD DVD   Mac   VGB   PS2   DC   Xbox  


 
 
Thread Tools Display Modes
  #7  
Old Feb 10, 2003, 07:16 PM
jamieg56 jamieg56 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 30
Default

sponsored links

 
yes the mics output is very low just tried the mic with the maxim screensaver on. I have to really crank up the tv output to get any output from the mic. The mic seems to work but the output is so low that you can't hear it when playing a song a at reasonable sound level..

any recommendations for a good mic???

what type of mics do other maxim users use?
  #8  
Old Feb 12, 2003, 11:24 AM
Turbodiesel1973 Turbodiesel1973 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: Cheshire, UK
Posts: 235
Default

Microphones are available in different impedences (Measured in Ohms), there are low impedence Mics (Usually 200 - 600 ohms) and High Impedence Mics (around 50k ohms) the Low impedence Mics are the most popular so I'm guessing that is possibly the one you are using

Most pro products are designed for Both types of Microphone however some domestic products will only use one or the other!. Certainly the problem that you describe sounds like Impedence mis-match!.

Check the impedence of your Mic (usually marked around the bottom of the windshield or on the box it came in). If it is 600 ohms then you need to consider buying a 50k impedence mic, if it is already a 50k mic, then replace it with a 600 ohm version!. Impedence convertors are available but they usually cost more than a new mic!.

I'm expecting some new 600 ohm Mics in later today at 9.50 plus postage. I can also supply a dual impedence (switchable low / high impedence) for 19 if required.

Chris
  #9  
Old Feb 12, 2003, 02:35 PM
TraffO7 TraffO7 is offline
Veteran
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 507
Default

Jamie,

As I said in my emails to you, I tried 5 different Microphones in my Maxim, including a Shure, a Sennheiser, and my BeyerDynamic Radio Mic, and all worked perfectly, with the Maxim connected to the TV using the RCA 3 pin connection cable.
It is definetly your Microphone sockets that are dodgy mate.

Alan
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DVD Shrink 3.1 Released !!! Lazza DVD 28 Jan 14, 2004 11:06 AM
DVD-R works on Computer but NOT in standard DVD player SkizZoid DVD 8 Apr 16, 2003 03:23 PM
dvd rom reads undefined kaiser soze Device Driver Questions 3 Apr 13, 2003 04:49 AM
DVD backups on a Mac? scoobydooby2002 Mac User 5 Jan 10, 2002 02:01 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:54 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1996-2009 CDROM-Guide.com. All rights reserved