CDROM-Guide forums

Go Back   CDROM-Guide forums > Main Forums > Open to All Computer Related Topics
FAQ Calendar Mark Forums Read
Open   CSec   Data   DevDrv   CoOp   Audio   CDRW   CDG   VCD   DVD   HD DVD   Mac   VGB   PS2   DC   Xbox  


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Feb 17, 2004, 06:01 PM
philmeehan philmeehan is offline
Veteran
 
Join Date: Sep 2001
Location: barrow in furness,cumbria,u.k.
Posts: 683
Default Why is my AMD 2600 xp constantly running at 100%?

sponsored links

 
Surely this isn't normal? The cpu usage shows as 100% even when the pc is idle. I am running Xp pro, 2600 xp, 1gb ddr400 ram. I had a look at the processes running, and the only one I wasn't sure of was cidaemon.exe. I had a quick look into it, and there were some articles that mentioned high cpu usage with Windows 2000, but not XP. I couldn't really find any solutions either, so has anybody heard of this problem before?

Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old Feb 17, 2004, 07:26 PM
Insomniac Insomniac is offline
Veteran
 
Join Date: Jul 2000
Location: Sydney, Australia. Where else would you want to live?
Posts: 5,746
Default

cidaemon.exe is Micro$oft Indexing Service and is apparently a resource hog.

Remove it via Add/Remove in Control Panel.

You can read a bit about it [url=***********.blackviper.com/WinXP/service411.htm][b]HERE[/b].
Reply With Quote
  #3  
Old Feb 17, 2004, 07:39 PM
C0UGAR UK C0UGAR UK is offline
Veteran
 
Join Date: Nov 2000
Location: UK
Posts: 1,413
Default

No time to go into detail, there are loads of causes, here are a ew ideas,

Task manager= see what is using the CPU

Firewall

Are any of your cables/leads zip clipped together

Virus scan. The W32.Welchia.Worm virus can infect the dllhost.exe app, and sends the cpu usage sky high. Sometimes you can have multiple instances of dllhost.exe in the processes list at one time.
Reply With Quote
  #4  
Old Feb 17, 2004, 08:00 PM
philmeehan philmeehan is offline
Veteran
 
Join Date: Sep 2001
Location: barrow in furness,cumbria,u.k.
Posts: 683
Default

It seems cidaemon.exe was the culprit. I disabled it and it seems fine again now.

Thanks very much.
Reply With Quote
  #5  
Old Feb 17, 2004, 08:03 PM
C0UGAR UK C0UGAR UK is offline
Veteran
 
Join Date: Nov 2000
Location: UK
Posts: 1,413
Default

Glad to be of no help.
Reply With Quote
  #6  
Old Feb 17, 2004, 09:50 PM
Insomniac Insomniac is offline
Veteran
 
Join Date: Jul 2000
Location: Sydney, Australia. Where else would you want to live?
Posts: 5,746
Default

I think COUGAR should be suspended for making fun of himself and not giving me a chance.

-----------------------------------------------

Insomniac, you're suspended for two nanoseconds for an off topic post.
- remember you're not paranoid if they really are out to get you
Darkman.

Last edited by Darkman; Feb 17, 2004 at 11:19 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
amd athlon xp 2000+ what is the actual running speed? shorty_jnr Open to All Computer Related Topics 4 Nov 04, 2003 03:36 PM
AMD 2000 chip only running at 1200 rupertx Open to All Computer Related Topics 3 Sep 12, 2003 07:52 AM
AMD 200xp running at 1.24ghz is this right?????? Danny Seymour Open to All Computer Related Topics 3 Feb 06, 2003 10:03 AM
Amd Duron Running Speed Problem!? ddh Open to All Computer Related Topics 11 Dec 04, 2002 10:12 AM
CPU running flat out ! [Home built ; 1.3 gig AMD; winME] ScrotumPole Windows ME 6 Oct 21, 2002 05:13 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:46 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1996-2009 CDROM-Guide.com. All rights reserved