CDROM-Guide forums

Go Back   CDROM-Guide forums > Main Forums > Legacy Game Backup
FAQ Calendar Mark Forums Read
Open   CSec   Data   DevDrv   CoOp   Audio   CDRW   CDG   VCD   DVD   HD DVD   Mac   VGB   PS2   DC   Xbox  


 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Dec 19, 2002, 04:16 PM
huggons huggons is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: leicester
Posts: 69
Default 007 Nightfire

sponsored links

 
When making a backup of my game 007 nightfire using the latest cd clone, the cd copys fine, but when you insert the backup to play the game i am told to insert the correct cd. can anyone tell me why cd clone has not made an exact copy and the system is detecting that this is not an original disc

cheers

steve
  #2  
Old Dec 19, 2002, 06:23 PM
celtic_druid celtic_druid is offline
Veteran
 
Join Date: Apr 2000
Location: Melbourne,Vic,Australia
Posts: 15,160
Default

I believe it is protected with SafeDisc2. I guess either you did not use the correct settings for your hardware or you are trying to run the copy in a CDRW drive without using something to block the ATIP check.

Anyway, I'm moving this to the VGB forum.

Hmmm, also what version of Clone CD are you running?? Because I would think that the game is protected with SD v2.8 which many versions of CloneCD can't copy.
  #3  
Old Dec 20, 2002, 01:06 AM
huggons huggons is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: leicester
Posts: 69
Default

Thanks for the reply. I am using the latest cd clone version 4202. i have tryed to record the game twice. the first time i clicked on the data cd option ant the second time i clicked on the protected game recording option.

can this game be backed up and if so how and using what software

cheers

steve
  #4  
Old Dec 20, 2002, 06:30 AM
celtic_druid celtic_druid is offline
Veteran
 
Join Date: Apr 2000
Location: Melbourne,Vic,Australia
Posts: 15,160
Default

As far as I know SD v2.8 can be backed up fine using CloneCD. The settings depend on your hardware... You may need to have amplify weak sectors enabled for writing or even emulate weak sectors, but Clone CD can copy it.

You could also try Alcohol or BlindWrite as alternatives.
  #5  
Old Dec 20, 2002, 10:32 AM
huggons huggons is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: leicester
Posts: 69
Default

where can i change these settings in the version that i am using.

amplify weak sectors enabled for writing

emulate weak sectors,
  #6  
Old Dec 20, 2002, 11:06 AM
celtic_druid celtic_druid is offline
Veteran
 
Join Date: Apr 2000
Location: Melbourne,Vic,Australia
Posts: 15,160
Default

Version 4.2.0.2: 2002 12 04
  • Made "Locked Buffer IO" the default, as older versions of the Intel Application Accelerator driver fail otherwise
  • ElbyCDIO Control now has "XP Look"
  • [b]Data profile had "Emulate Weak Sectors" enabled as default.[/b]
  • Fixed hang of setup program under Windows 9x (box version only)
  • Added new languages: Lithuanian, Macedonian
  • Updated language files: Greek, Spanish, Catalan

Last edited by celtic_druid; Dec 20, 2002 at 11:09 AM.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
007 nightfire for PS2 --> backup sanv Video Game Backup - PS2 4 Sep 18, 2003 12:17 AM
007 Nightfire Freezing On Mission 7 FRANKO Video Game Backup - PS2 0 Sep 07, 2003 09:36 PM
007 NightFire CD2 troubles ChzHedJackal Video Game Backup - PS2 2 May 13, 2003 03:57 PM
007 nightfire [; ; winXP] woody1586 Legacy Game Backup 2 Jan 11, 2003 06:39 PM
007 nightfire ntsc black and white question ozbourne Video Game Backup - Xbox 7 Jan 11, 2003 12:27 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:13 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1996-2009 CDROM-Guide.com. All rights reserved