CDROM-Guide forums

Go Back   CDROM-Guide forums > Operating System Forums > Windows ME
FAQ Calendar Mark Forums Read
Open   CSec   Data   DevDrv   CoOp   Audio   CDRW   CDG   VCD   DVD   HD DVD   Mac   VGB   PS2   DC   Xbox  


 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Jun 07, 2003, 03:35 PM
dpmanx1 dpmanx1 is offline
Veteran
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 797
Default Computer will not boot up and monitor will not come on [; ; winME]

sponsored links

 
Hello everyone,

My computer wouldn't detect the modem so I opened up my computer and removed the modem then installed it back in. When I turn on my pc there were 10 beeps. (but i think theres really just 8) There were 2 short beeps in a row followed by 8. When I turned my monitor on it would not come on. I tried using different monitors but the I get the same results. My modem card/slot is located above the graphics card/slot. I did not remove the graphics card. I do not know what is the problem. The kind of video card I have is a 3DForce B-32Plus Video Card AGP 4X, 32mb SDRAM...
( ***********.compusa.com/products/product_info.asp?product_code=50085694&pfp=BROWSE )
My computer won't boot at all...It won't go through the booting process.
My Computer was working before this happened.

Can someone please help me.
Thank you.
  #2  
Old Jun 07, 2003, 10:43 PM
marimo marimo is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 368
Default

Well, the only thing that I could find was 1 Long, 8 Short Beeps, and it says:

"Display / retrace test failed. Reseat the video card."

Well, you can try reseating the video card, even if you didn't took it out, maybe that fixes your problem. Give it a shot, you can't loose anything.

Hope it helps
  #3  
Old Jun 08, 2003, 01:56 AM
MasterMind MasterMind is offline
Veteran
 
Join Date: May 2001
Location: Pune, Maharashtra, India
Posts: 3,219
Default

Or first 64K memory related. Also pull out memory stick along with VGA/ AGP Card. Clean the modeuls are insert them back.
  #4  
Old Jun 08, 2003, 11:29 AM
dpmanx1 dpmanx1 is offline
Veteran
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 797
Default

thanx...i'm going to try it right now
  #5  
Old Jun 08, 2003, 07:15 PM
Gothic Gothic is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Melbourne Victoria Australia
Posts: 200
Default

I agree with mastermind.. definately a display adapter problem. Take it out clean the contacts and reseat the card... you should have no problems if all is done correctly
  #6  
Old Jun 09, 2003, 02:53 AM
uk_trader uk_trader is offline
Veteran
 
Join Date: Dec 2001
Location: United Kingdom
Posts: 1,103
Default

Well definatly make sure there seated correctly (connected)

Your mobo beeps theres a post not so long ago has all the faults that go with thew beeps.

But you probably just knocked something out of place.

Ived brushed past my pc before and knoked my graphics card out, then again I shouldnt nick the screws for my case
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:46 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1996-2009 CDROM-Guide.com. All rights reserved