CDROM-Guide forums

Go Back   CDROM-Guide forums > Main Forums > Open to All Computer Related Topics
FAQ Calendar Mark Forums Read
Open   CSec   Data   DevDrv   CoOp   Audio   CDRW   CDG   VCD   DVD   HD DVD   Mac   VGB   PS2   DC   Xbox  


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Sep 08, 2003, 06:39 AM
Ferret76 Ferret76 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: England
Posts: 88
Default No dial tone?

sponsored links

 
I've jst installed an old modem into an even older PC, windows 98 detected it and installed the drivers no problem but when I try to connect to the internet it reports the modem can't detect a dial tone.
All the cables work fine with another PC, is there a setting I've missed somewhere or is the modem broken?
I've checked and unchecked the box, wait for dial tone but it still wont work.
Please help.
B.T.W, it's a connexant hcf56k internal pci modem.
Reply With Quote
  #2  
Old Sep 08, 2003, 07:03 AM
duffy90210 duffy90210 is offline
Veteran
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 5,704
Default

I can think of a few things :

IRQ is conflicting
Wrong cable (they look the same, but some modem req different wiring)
Drivers not installed correctly or wrong driver

And because you didnt post your PC hardware details, I also suspect that the modem you have may not be suitable for the PC, as some modem req'd a certain spec for hardware before they can work.

HTH
Reply With Quote
  #3  
Old Sep 08, 2003, 07:12 AM
Ferret76 Ferret76 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: England
Posts: 88
Default

There is no IRQ conflict according to device manager and windows automatically installed the drivers, they should be the right ones, shouldn't they?
The modem did used to work in a lower spec machine 18months ago anyway. It used to be in a Pentium 133, it's now in a PII 350 machine.
How would I get the correct drivers when I don't know who made the modem?
Is device manager reporting the modem type/maker incorrectly?
Reply With Quote
  #4  
Old Sep 08, 2003, 09:13 AM
duffy90210 duffy90210 is offline
Veteran
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 5,704
Default

Ferret
Can you 'query' the modem under Device Manager ?
If you can and it return a list of response results, then I would suggest a cable problem.

HTH
Reply With Quote
  #5  
Old Sep 08, 2003, 11:02 AM
jspr57 jspr57 is offline
Veteran
 
Join Date: Mar 2001
Location: London, England.
Posts: 1,149
Default

As you have stated that your modem is a [b]connexant hcf56k internal pci modem[/b] Then this link [url=********members.cnx.net/reboot/modems/]HERE may help you to find the driver for your modem.

But i would think as duffy as already stated that you are using the wrong cable for that modem or the cable is fauilty,

Regards
Reply With Quote
  #6  
Old Sep 08, 2003, 01:36 PM
ellal ellal is offline
Veteran
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 581
Default

do you have a messaging system on your phone line..some of these change the dial tone, and some modems can't handle it
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why do i get no dial tone on my laptop? [elonex; savannah; win98] fungusfeet Windows 98 4 Feb 02, 2004 06:17 PM
No dial tone since installin XP R11 Open to All Computer Related Topics 6 Jul 22, 2003 05:31 PM
no dial tone on modem help mr gadget Open to All Computer Related Topics 8 Sep 19, 2002 06:38 AM
Pre Dial Screen qwertychops Open to All Computer Related Topics 2 Jul 20, 2002 06:16 AM
no dial tone. Help!!! brettloveday Open to All Computer Related Topics 6 May 29, 2002 08:20 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:51 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1996-2009 CDROM-Guide.com. All rights reserved