CDROM-Guide forums

Go Back   CDROM-Guide forums > Main Forums > Video Game Backup - Xbox > Xbox Modchip Help & Installation
FAQ Calendar Mark Forums Read
Open   CSec   Data   DevDrv   CoOp   Audio   CDRW   CDG   VCD   DVD   HD DVD   Mac   VGB   PS2   DC   Xbox  


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Jul 22, 2002, 11:18 PM
marsbarbabe marsbarbabe is offline
Veteran
 
Join Date: Jun 2000
Location: UK
Posts: 784
Default Installed Enigmah BUT no Audio or Video and DVD wont open?? Plz Help

sponsored links

 
Hi - Thanks for looking in

I have just followed the instructions exactly as they were on enigmahmods diagrams/website.

I was extremely careful, went and bought all the correct soldering equipment, and spent 2 days carefully installing the enigmah chip.

I have just turned it on and my Xbox is not working!

If anyone can help me I'd be VERY grateful - Have I just killed my brand new Xbox (yeah 'X' exactly)?

Here are the symptoms -

1 - I can turn the Xbox on using the power or eject button.

2 - When I do this, the green LEDs turn on

3 - BUT there is no picture or sound coming from my TV/Xbox AND the DVD drawer will not open/eject.

4 - If I turn it on using the POWER button, it starts the Hard Drive and even spins the DVD Drive a couple of times. But then it will just sit there with no picture or sound. If I try to eject the DVD drive the DVD drive spins a couple of times and then does nothing. The LEDs however flash for about 17 times and then stay on 'solid'

5 - If I turn it on using the POWER button, it starts the Hard Drive and even spins the DVD Drive a couple of times. But then it will just sit there with no picture or sound. The LEDs will be solid. BUT then if I try the emergency eject button on the DVD drive, the DVD drive spins a couple of times and then does nothing. The LEDs however, flash for about 17 times and then stay on 'solid'

6 - If I turn it on using the EJECT button, it starts the Hard Drive and even spins the DVD Drive a couple of times. But then it will just sit there with no picture or sound. BUT - The LEDs will flash continuously.

I have tried everything I can think of but I can still NOT get any picture or any sound or the DVD tray to open.

Please can anyone suggest a remedy or solution or anything to try to get this to work for me?

I'd appreciate any help or advise.

I have checked all my connections and they are fine and correct.

Many Thanks!

[email]marsbarbabe@yahoo.com[/email]
MBB

PS - I read in here about the EvolutionX.....

----------------------------
but in order to use all features the EvolutionX BIOS have to be used.
-----------------------------
The Bios that comes with it, can be flashed (with minor modification) on to the origional xbox bios, and your modchip can be removed!
------------------------------

Will this help my problem?

Thank you, yours melting slowly
marsbarbabe
Reply With Quote
  #2  
Old Jul 23, 2002, 04:14 AM
kate66 kate66 is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2002
Location: westmidlands
Posts: 15
Default

[b]kate66 you are banned[/b]

Last edited by the3jams; Jul 23, 2002 at 06:04 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old Jul 23, 2002, 04:31 AM
Varung Varung is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: LA , CA USA
Posts: 213
Default Re: Installed Enigmah BUT no Audio or Video and DVD wont open?? Plz Help

take Ur modchip off then try it, if it works then your box is still ok and U can try to mod it again.
and I would also look at some outher instructions from outher places


Quote:
[i]Originally posted by marsbarbabe [/i]
[B]Hi - Thanks for looking in

I have just followed the instructions exactly as they were on enigmahmods diagrams/website.

I was extremely careful, went and bought all the correct soldering equipment, and spent 2 days carefully installing the enigmah chip.

I have just turned it on and my Xbox is not working!

If anyone can help me I'd be VERY grateful - Have I just killed my brand new Xbox (yeah 'X' exactly)?

Here are the symptoms -

1 - I can turn the Xbox on using the power or eject button.

2 - When I do this, the green LEDs turn on

3 - BUT there is no picture or sound coming from my TV/Xbox AND the DVD drawer will not open/eject.

4 - If I turn it on using the POWER button, it starts the Hard Drive and even spins the DVD Drive a couple of times. But then it will just sit there with no picture or sound. If I try to eject the DVD drive the DVD drive spins a couple of times and then does nothing. The LEDs however flash for about 17 times and then stay on 'solid'

5 - If I turn it on using the POWER button, it starts the Hard Drive and even spins the DVD Drive a couple of times. But then it will just sit there with no picture or sound. The LEDs will be solid. BUT then if I try the emergency eject button on the DVD drive, the DVD drive spins a couple of times and then does nothing. The LEDs however, flash for about 17 times and then stay on 'solid'

6 - If I turn it on using the EJECT button, it starts the Hard Drive and even spins the DVD Drive a couple of times. But then it will just sit there with no picture or sound. BUT - The LEDs will flash continuously.

I have tried everything I can think of but I can still NOT get any picture or any sound or the DVD tray to open.

Please can anyone suggest a remedy or solution or anything to try to get this to work for me?

I'd appreciate any help or advise.

I have checked all my connections and they are fine and correct.

Many Thanks!

[email]marsbarbabe@yahoo.com[/email]
MBB

PS - I read in here about the EvolutionX.....

----------------------------
but in order to use all features the EvolutionX BIOS have to be used.
-----------------------------
The Bios that comes with it, can be flashed (with minor modification) on to the origional xbox bios, and your modchip can be removed!
------------------------------

Will this help my problem?

Thank you, yours melting slowly
marsbarbabe [/B]
Reply With Quote
  #4  
Old Jul 23, 2002, 05:44 AM
dadarkjedi dadarkjedi is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Providence RI USA
Posts: 72
Default

I just repaired my friends xbox that was doing the same exact thing, I dont think there is anything wrong with your xbox, I think there may be a faulty connection as was the case in my buddys xbox, if one of the wires isnt properly soldered or has come loose, the system cant read from the bios so nothing will open and you get no video / audio, check all your wires with a multi-tester or an ohm tester, after that if you dont find any bad connections then I would do what Varung recommended and if it still works without the chip, then try to resolder the chip in but be sure to pre-tin the wires. good luck, hope this helps
Reply With Quote
  #5  
Old Jul 23, 2002, 08:41 AM
backup2k1 backup2k1 is offline
Veteran
 
Join Date: Apr 2001
Location: england,east sussex,canada
Posts: 1,741
Default

hi m8 make sure that the board inside the xbox is pushed down
as this might be the problem but the other option is that u solder a wire
the on the wrong link
all so m8 have u tried pushing in the av lead as sometime that needs
pushing in good
dont forget to set the bios time up too for the box

u can not really damage the xbox if u solder the chip up the wrong way
as there is not much power on the modchip


backup2k1(the name u can trust)
Reply With Quote
  #6  
Old Jul 23, 2002, 11:09 AM
Sir Spladgerman Sir Spladgerman is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 160
Default

This sound definately like a unsoldered wire/misplaced wire. My nephews had the same problem and the answer was to solder another wire to it ( different enigmah chip from the states!!).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEW InterVideo DVD Copy! Lazza DVD 5 Jun 04, 2003 05:36 AM
VCD Terms - GiGaDaNcE_2 VideoCD 3 Apr 17, 2002 09:49 AM
VCD to DVD: HELP PLEASE dodgyfeas DVD 3 Mar 24, 2002 04:01 AM
DVD-R on a Mac Plucky223 Mac User 13 Mar 08, 2002 09:00 AM
VCD "labels" bluebristol VideoCD 3 Feb 11, 2002 02:08 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:23 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1996-2009 CDROM-Guide.com. All rights reserved