CDROM-Guide forums

Go Back   CDROM-Guide forums > Main Forums > CD-R & CD-RW
FAQ Calendar Mark Forums Read
Open   CSec   Data   DevDrv   CoOp   Audio   CDRW   CDG   VCD   DVD   HD DVD   Mac   VGB   PS2   DC   Xbox  


 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Oct 30, 2002, 10:54 PM
fackyah fackyah is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 150
Talking cdrwin won't work on winxp!!!

sponsored links

 
Hi, I have an HP combi cdrw/dvd-rom drive... and i also running winxp home edition...

I have just downloaded cdrwin version 3.9B but when I click record, it say that it can't find any cdrw drives on the scsi or ide bus.....

wtf, does anyone encoutered this problem like me???

Thanks for any helps!!! lol!!!
  #2  
Old Oct 30, 2002, 11:28 PM
Jaice Jaice is offline
Veteran
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 5,556
Default

CDRWIn works in WinXP, have you gotten the latest APSi drivers?
  #3  
Old Oct 30, 2002, 11:29 PM
fackyah fackyah is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 150
Default

can you show me will to get it plz........
  #4  
Old Oct 31, 2002, 01:49 AM
ElaineM ElaineM is offline
suspended
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 3,801
Default

We might need to refer to this often, so there it is again, as Hoss posted it at the old board.

For some Burnware w/WinXP you need to install the ASPI layer manually.

Solution:

1) Use ForceASPI's KillAspi.bat (get it from [url=***********.cyrus.troy.btinternet.co.uk/downloads/frcASPI17.zip][b]Cyrus Troy's Website[/b] ).
If you have a prior install with an error message.

2)Go here & D/L Aspi.zip ********members.optushome.com.au/spamcatcher/aspi.zip

3)Run the aspi.bat file & Hit Enter twice

4)Once that's completed, run the aspi32.exe file, select upgrade, and Reboot

Upon XP's rebooting you will see a message
'x# SCSI host Adapters Detected'

Cheers to Cyrus-troy and Hoss for this information....
  #5  
Old Oct 31, 2002, 03:29 AM
hammy18_99 hammy18_99 is offline
Veteran
 
Join Date: Jun 2000
Location: Alberta Canada
Posts: 4,595
Default

I also find that when cdrwin gives the option to insatll its own aspi that it works better. I had the problem where I never installed their aspi drivers and it couldnt find my liteon or plextor, but uninstalled it and when the option came up again, i installed their aspi and then tried it again and there they were.
  #6  
Old Oct 31, 2002, 03:36 AM
Van Nugent Van Nugent is offline
suspended
 
Join Date: Oct 2000
Location: U.S.A.
Posts: 6,779
Default

Yep, when you install CDRWin, it will offer to install its own ASPI. You'd better say Yes even you've already installed other ASPI drivers.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network doesn't work after hitting the reset button... Brandono Open to All Computer Related Topics 6 Sep 01, 2003 12:13 PM
Network doesn't work after hitting the reset button... Brandono Computer Networking & Security 0 Aug 26, 2003 02:08 AM
got no swap ps2 but PS2 CD doesn't work...please help pacboy Video Game Backup - PS2 0 May 05, 2002 10:54 PM
do all dc backups work on all dc systems THEGURU19 Dreamcast 9 Apr 19, 2002 11:07 PM
Cdrwin 4.0a,Nero 5.5.6.4 and Winxp ASPI Help Please ! Oberdid CD-R & CD-RW 2 Jan 20, 2002 01:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:23 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1996-2009 CDROM-Guide.com. All rights reserved