CDROM-Guide forums

Go Back   CDROM-Guide forums > Main Forums > Open to All Computer Related Topics
FAQ Calendar Mark Forums Read
Open   CSec   Data   DevDrv   CoOp   Audio   CDRW   CDG   VCD   DVD   HD DVD   Mac   VGB   PS2   DC   Xbox  


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Mar 10, 2003, 10:09 PM
.S.O.N.Y.0.0.7. .S.O.N.Y.0.0.7. is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 223
Default Building a pc right NOW!!!

sponsored links

 
I'm building my first pc and i'm near the end I think, but i'm not sure if i'm meant to install a graphics card i've bought now or when there is a OS on the h/d. I don't think the m/b as on board graphics but i'm not sure as I don't know what to look for !!!


Epox 8RDA+ nForce2 (Socket A) Motherboard (MB-019-EP)
Reply With Quote
  #2  
Old Mar 10, 2003, 10:33 PM
duffy90210 duffy90210 is offline
Veteran
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 5,704
Default

It has 8X AGP slot, so you need a graphics card.

HTH
Reply With Quote
  #3  
Old Mar 10, 2003, 10:35 PM
.S.O.N.Y.0.0.7. .S.O.N.Y.0.0.7. is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 223
Default

So if it 's not there do I install the 3D Blaster graphics card in now before I install a os? Will it be regonized?
Reply With Quote
  #4  
Old Mar 10, 2003, 10:55 PM
ps2wiz ps2wiz is offline
Veteran
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,867
Default

You need to have a video card for your comp to work.
Reply With Quote
  #5  
Old Mar 11, 2003, 07:05 AM
Memphis Memphis is offline
Veteran
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 1,821
Default

Bung the card in and fire her up. You would have a hard job installing the OS if you can't see what your doing! (Besides, I don't think the machine would even start if there is no gfx installed on the mobo)
Reply With Quote
  #6  
Old Mar 11, 2003, 06:01 PM
.S.O.N.Y.0.0.7. .S.O.N.Y.0.0.7. is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 223
Default

Ok i'm not sure if I've done something wrong here but here goes. I've installed everything 1 h/d and a cd rom so far, installed the graphics card, installed the Barton 3000+ with the heatsink and the ram (consair 512) and the m/b is a Epox 8RDA+ nForce2 (Socket A) Motherboard (MB-019-EP). Ok that done I turned the new pc on for the time and it started ok I think it seemed to say no drive found by I just thought maybe I just have to configure the Cmos or bios whichever one it is. But the part that got me a bit freak was at the bottom it said:

Warning! CPU has been changed or over clocked failed. Please re-enter cpu setting in cmos setup and remember to save before quit!

Now I ask you guy and girls "SHOULD I BE WORRIED" I don't even know how to overclock. And i'm certain the jumpers on the motherboard where correct. I get the option to press DEL to go in the Cmos, is that what I need to do? And if anyone knows the parts i've use can you give me an idea of the setting I should change and to what? I'm going to look back at the m/b user guide for now but I would love to get my new pc up and running tonight if possible !!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
building P4 system - but my power supply has no ATX 12V plug NickiSixx Open to All Computer Related Topics 8 Dec 25, 2003 04:54 PM
forum thats dedicated to web building im Mandy Open to All Computer Related Topics 8 Dec 04, 2003 08:43 AM
Need some advice on building a home server chimpuk Computer Networking & Security 3 Oct 28, 2003 01:54 PM
Building a computer HELP!!! Xcalibur Open to All Computer Related Topics 17 Jun 07, 2003 07:12 AM
Building pc and need a tutorial to help M_rsa Open to All Computer Related Topics 1 Jul 17, 2002 07:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:40 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1996-2009 CDROM-Guide.com. All rights reserved