CDROM-Guide forums

Go Back   CDROM-Guide forums > Main Forums > Open to All Computer Related Topics > Computer Networking & Security
FAQ Calendar Mark Forums Read
Open   CSec   Data   DevDrv   CoOp   Audio   CDRW   CDG   VCD   DVD   HD DVD   Mac   VGB   PS2   DC   Xbox  


 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Nov 21, 2005, 03:35 AM
mcf57 mcf57 is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5
Question changing network speed?

sponsored links

 
I have a desktop hooked up to a network and it says I am connected at 10Mbs. The other PCs are connected at 100Mbs. I'm thinking the 10Mbs PC can be changed to 100Mbs, but can't figure out how to do it. It has WinXP Pro & the network adapter in the device manager is listed as a [B]Intel (R) PRO/1000 MT Network Connection[/B]. Can this network connection be changed to 100Mbs?
  #2  
Old Nov 30, 2005, 09:02 PM
Nastynann Nastynann is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 342
Default

If you are on a 100Mbit link then I'd assume you are at an EDU or buisness. Check your properties on you NIC and make sure the speed and duplex are set to Auto. Are all of these workstations connected to the same switch? If not you may have one that is on a 10Mbit switch.
  #3  
Old Nov 30, 2005, 10:16 PM
buscuitboy buscuitboy is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Charleston, SC USA
Posts: 325
Exclamation

Also, there should be a Line Speed option on the Advanced tab under the properties for the network adapter. Try looking at that.

Last edited by buscuitboy; Nov 30, 2005 at 10:20 PM.
  #4  
Old Nov 30, 2005, 10:30 PM
mcf57 mcf57 is offline
Newbie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5
Red face found it.

Well, all of the PCs in this office are hooked to one router. I did find the "speed and duplex" in the NIC properties and it was indeed set to 10Mbs. I changed it to AUTO and it worked. Now it is running at 100Mbs. Thanks for the help Nastynann.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network speed...XP Slower than 98? Psx_gamer Computer Networking & Security 1 Jan 02, 2004 02:22 PM
On Broadband, changing Network Card question..... bad_cardsuk Open to All Computer Related Topics 2 Sep 29, 2003 05:44 PM
Can only get half speed through my network hub letsstartariot Open to All Computer Related Topics 20 Sep 12, 2003 07:34 AM
Question about Network Hub and cable speed NickiSixx Open to All Computer Related Topics 3 Apr 17, 2003 11:47 PM
Network Speed oiz Mac User 3 Jan 20, 2003 08:36 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:40 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1996-2009 CDROM-Guide.com. All rights reserved