CDROM-Guide forums

Go Back   CDROM-Guide forums > Main Forums > Open to All Computer Related Topics
FAQ Calendar Mark Forums Read
Open   CSec   Data   DevDrv   CoOp   Audio   CDRW   CDG   VCD   DVD   HD DVD   Mac   VGB   PS2   DC   Xbox  


Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Apr 21, 2002, 09:35 AM
procode procode is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: West Coast
Posts: 87
Default Borland's CBuilder 5 pro - integer input problem

sponsored links

 
My Problem
I need to input an integer variable BEFORE the first frame opens.

I have a 'Message box' opening with brief intructions, could I get this message box to accept an integer, 1, 2, 3 or 4, in order to adjust the skill level before the first form opens ?.

Does anyone know how to put four buttons on the message box instead of the 'close' button ?

Or is there a better way ?

If all else fails, can I have a 'Pre-Screen' form appear that will not interfere with the rest of the program, as the first 'Form1' dynamically allocates memory - and, now that it works, I want to leave it alone.

All helpful suggestions very welcome.
Procode.
  #2  
Old Apr 21, 2002, 03:34 PM
Keymaster Keymaster is offline
Veteran
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 12,246
Default

Try this link: ***********.codeproject.com/useritems/xmessagebox.asp (you can add radio Buttons to the messagebox).

Last edited by Keymaster; Apr 21, 2002 at 03:37 PM.
  #3  
Old Apr 21, 2002, 04:18 PM
procode procode is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: West Coast
Posts: 87
Default OOPs

To keymaster

Thanks for the reply, it looks great for jobs similar to what I need.

But, I could do with quickly getting something simpler, if you know anywhere.

It'll take me at least two weeks to sort out the code on the XMessage Box ?

Procode

Last edited by procode; Apr 21, 2002 at 05:41 PM.
  #4  
Old Apr 22, 2002, 04:27 PM
procode procode is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: West Coast
Posts: 87
Default Ah Well

In the absence of a better, but just as simple, solution - I've had to settle for an InputBox.

This allows a user text input and I've 'IF-ed' it with a default to get the user inputs I wanted and 'NOT Valid' defaults to the hardest level.

Thanks Keymaster - I'm sure your suggestion would have been better - but time was limited for me.

Over the summer I hope to get to grips with the XMessageBox - it looks good.

Thanks again,
Procode.

Last edited by procode; Apr 22, 2002 at 04:30 PM.
  #5  
Old Apr 22, 2002, 07:51 PM
Keymaster Keymaster is offline
Veteran
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 12,246
Default

Glad you found a workable solution. Don't use CBuilder but you should be able to use an input mask or validation to only accept 1 to 4 as valid (these are Windows GUI standards). The input mask would be easier but may limit you to restricting inputs to a single digit integer only.
  #6  
Old Apr 29, 2002, 05:12 PM
procode procode is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: West Coast
Posts: 87
Default Sorry about this one

It timed me out I think ?

Last edited by procode; Apr 29, 2002 at 05:18 PM.
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Be Sweet Just Wont Work Please Help IMNOTFATIMBIGBO DVD 5 May 21, 2003 02:06 PM
Flight simulator 2002 pro problem Jaegermeister2k Legacy Game Backup 3 Sep 02, 2002 05:10 PM
win xp pro installation problem poorlittlesparrow Open to All Computer Related Topics 1 Aug 10, 2002 12:26 PM
problem with xp pro Guynitz Open to All Computer Related Topics 3 Jun 21, 2002 01:33 AM
Problem setting up Broadband connection with Win XP Pro... barracuda Windows XP 7 Apr 30, 2002 09:55 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:43 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1996-2009 CDROM-Guide.com. All rights reserved