CDROM-Guide forums

Go Back   CDROM-Guide forums > Operating System Forums > Windows XP
FAQ Calendar Mark Forums Read
Open   CSec   Data   DevDrv   CoOp   Audio   CDRW   CDG   VCD   DVD   HD DVD   Mac   VGB   PS2   DC   Xbox  


 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 04, 2002, 06:49 AM
meek_imp meek_imp is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 189
Default DOS & XP Tsetup problem [Toshiba; S1800-314; winXP]

sponsored links

 
The company i work for buys laptops that come with XP and DOS...the machine boots into DOS by default and to boot into XP you have to tpye "boot" at the C:\ prompt. Once in XP you have to go into partition magic and select the DOS partition as active then apply changes to reboot into DOS.
However, once the machine has re-booted into DOS, the settings in Tsetup have been reset to the default settings. What is annoying is that the default settings have no parallel port enabled, so every time i go into DOS from XP i have to enable parallel port = LPT1.

Is there any way to avoid this??

I need the parallel port because we run Zip drives from DOS

Thanks in advance
  #2  
Old May 04, 2002, 06:53 AM
Roger Moore Roger Moore is offline
Veteran
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 2,897
Default

Do you need it to boot into DOS?

Couldn't you just run XP?


Roger
  #3  
Old May 04, 2002, 07:33 AM
meek_imp meek_imp is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 189
Default

No..it has to boot into DOS....it is software that monitors downhole processes when drilling oil wells....the paperwork we have to fill out is in Excel, hence the need to boot into Windows...it is primarily used as a DOS machine..........lmao...until a few years ago we used to use Win 3.11. DOS is used probably 85 % of the time...the XP is just for paperwork.

Thanks
  #4  
Old May 04, 2002, 07:37 AM
Roger Moore Roger Moore is offline
Veteran
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 2,897
Default

Maybe you could add the LPT1 command line into autoexec.bat?


Roger
  #5  
Old May 04, 2002, 07:48 AM
meek_imp meek_imp is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 189
Default

Perhaps....but what i don't get is that if i reboot from DOS bcak into DOS, ie. reset my machine, then the settings remain as before, it is only when i boot into DOS from XP.

Also, what is the DOS command to enable a port? I have 4 choices, LPT1, LPT2, LPT3 or none. None of the other ports appear in the autoexec.bat file or the config.sys file

Thanks
  #6  
Old May 04, 2002, 07:59 AM
Roger Moore Roger Moore is offline
Veteran
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 2,897
Default

The setting must already be in autoexec.bat . Maybe XP doesn't run that file when it goes into DOS from XP?


Roger
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Battlefield 1942 problem [; ; winXP] peter b Windows XP 5 Aug 05, 2003 02:23 PM
IR sending problem [; ; winXP] peter b Windows XP 1 Jul 23, 2003 06:59 PM
VERY frustrated - problem with CDR-W's being 'read-only'! [custom; custom; winXP] 4kaz CD-R & CD-RW 1 Jul 17, 2003 01:43 PM
Cannot recognize new CDRWs [Toshiba; SD-R2312; winXP] zakki CD-R & CD-RW 0 May 24, 2003 03:36 PM
Problem whit Plextor 12/10/32A [; ; winXP] otherside CD-R & CD-RW 2 Apr 29, 2002 10:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:25 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1996-2009 CDROM-Guide.com. All rights reserved