CDROM-Guide forums

Go Back   CDROM-Guide forums > Main Forums > Consumer's Opinion
FAQ Calendar Mark Forums Read
Open   CSec   Data   DevDrv   CoOp   Audio   CDRW   CDG   VCD   DVD   HD DVD   Mac   VGB   PS2   DC   Xbox  


 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 11, 2002, 05:00 AM
lhys09915 lhys09915 is offline
Veteran
 
Join Date: May 2001
Location: uk
Posts: 1,372
Question cpu for k7s5a mother board

sponsored links

 
whats the best cpu for the k7s5a motherboard?currently using amd athlon thunderbird 1300mhz.just wanting to know if it will take any larger?
  #2  
Old May 11, 2002, 05:26 AM
Roger Moore Roger Moore is offline
Veteran
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 2,897
Default

Have a look in the motherboard instruction book to see what speed it can take.


Roger
  #3  
Old May 11, 2002, 06:04 AM
CHR15 CHR15 is offline
Veteran
 
Join Date: Dec 2000
Location: UK
Posts: 1,619
Default

Have a look at the CPU Socket. If there is an XP sticker on there, it will take the XP Processors.

The best value one at the moment I think is the XP1800
  #4  
Old May 11, 2002, 06:38 AM
Lazza Lazza is offline
suspended
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 4,789
Default

As CHR15 said really.

But no xp stickers mean you will only be able to go upto a max of a 1.4 Athlon. There is no provision even for a BIOS update to make your board take the "XP" chips either as the newer XP boards were revised quite substantialy.
  #5  
Old May 16, 2002, 01:09 PM
Dave2986 Dave2986 is offline
Veteran
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 1,438
Default

i think that the k7s5a will take all amd cpu's (with a bios update)
  #6  
Old May 16, 2002, 05:21 PM
Lazza Lazza is offline
suspended
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 4,789
Default

Quote:
[i]Originally posted by Dave2986 [/i]
[B]i think that the k7s5a will take all amd cpu's (with a bios update) [/B]
Sadly they do not i'm afraid. Check out ********forum.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultimatebb.cgi?ubb=forum&f=27&SUBMIT=Go for any more info on this. Any of the earlier mobos without the xp stickers next to the chipslot will not take anything higher than a 1.4 Thunderbird Athlon.

HTH
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video card or mother board? poper Consumer's Opinion 11 Sep 09, 2003 05:51 PM
Whats a good mother board for XP Athlon uncle Consumer's Opinion 9 May 22, 2003 10:54 AM
What mother board should I get? Mike1988_11 Open to All Computer Related Topics 3 Apr 19, 2003 08:27 PM
Problem Making DVD's Since Getting New Board and CPU Tugger DVD 10 Jan 25, 2003 07:33 AM
How do you get to the bottom of the mother board on a Ver.1 PS2? chindavon21 PS2 Modchip Help & Installation 8 Dec 05, 2002 10:06 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:37 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1996-2009 CDROM-Guide.com. All rights reserved